Επικαιρότητα - Ειδήσεις

Μπρα ντε φερ Οικονόμου – Γεωργόπουλου για εκκρεμότητες και ενημέρωση με το… περιβόητο στικάκι

Το λόγο στην ώρα του πολίτη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Ελευσίνας πήρε ο πρώην Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του σε θέματα όπου υπήρξε έντονη συζήτηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα με τις αμοιβές των δικηγόρων, όπου μπήκε στοπ από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, όπως επίσης για το θέμα του Στρίφι, αλλά και για το Ρουμελιώτης.

Παράλληλα επανέλαβε πως με τη λήξη του χρησιδανείου από τον ΤΙΤΑΝΑ για το οικόπεδο, όπου θα γινόταν το νέο κτήριο της Περιφέρειας, ο δήμος έχει μεγάλη ευκαιρία να το μετατρέψει το χώρο εκείνο σε πάρκο. Τέλος ο ίδιος για το θέμα της παραίτησης του ξεκαθάρισε ότι δηλώνει παρών στα μεγάλα προβλήματα της πόλης που χρειάζονται λύση.

«…Σε άσκηση του νομίμου δικαιώματος κα Πρόεδρε προσήλθα σήμερα ως πολίτης, προκειμένου να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς και κάποια ερωτήματα και κυρίως επί δύο θεμάτων να αναπτύξω τις θέσεις για τις οποίες ως πρώην Δήμαρχος, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, ακολούθησα μία συγκεκριμένη στρατηγική.

Θα ξεκινήσω λοιπόν για το θέμα, το περιβόητο θέμα των συμβάσεων με τους δικηγόρους που αφορούν την μεγάλη υπόθεση της Μάνδρας. Είναι μία υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Είναι μία υπόθεση με 23 νεκρούς. Είναι μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν και εμπλέκονται υπάλληλοι της υπηρεσίας πολεοδομίας του Δήμου Ελευσίνας, είτε στην ενέργεια, είτε μετά την αποχώρηση τους και πάρα πολλοί αιρετοί, ανάμεσα σε αυτούς και ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας ο κ. Τσουκαλάς.

Εμένα η δικιά μου κατόπτευση και λόγω της ειδικότητας, είναι ότι αυτός ο νόμος που ισχύει και λέει ότι χρειάζεται να δοθούν ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων, είναι ένας νόμος ο οποίος δεν μπορεί να αξιολογήσει περιπτώσεις σαν και αυτήν, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι υποθέσεις οι οποίες θα εκδικαστούν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο δικηγόρος που παρίσταται στις υποθέσεις αυτές το κάνει κατ’ αποκλειστικότητα. Κατά συνέπεια, το ποσό των 4.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος και βάζει εντός εισαγωγικών τον κόφτη η οικονομική υπηρεσία είναι ένα ποσό, το οποίο δεν έχει δεν έχει καμία σχέση με μία ενεργή πραγματικότητα, όπως είναι αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός και γιατί είναι σημαντικό γεγονός;

Γιατί πρώτα-πρώτα αφορά μια διερεύνηση παθογενειών πάρα πολλών χρόνων που τελικά μετά από ένα φοβερό γεγονός, όπως αυτό που έγινε στη Μάνδρα, επέφερε και το θάνατο και την παραπομπή κάποιων ανθρώπων. Με αυτή τη στρατηγική, παρόλο που ο κ. Τσουκαλάς, ο πρώην Δήμαρχος υπήρξε ένας πολιτικός μου αντίπαλος, εγώ ανέλαβα την υποχρέωση να πληρώσω το ποσό, το οποίο υπερέβαινε αυτά τα οποία λέει ο νόμος και ο λόγος είναι πρώτον, πρώτον γιατί ήταν αιρετός.

Και ο δεύτερος λόγος ήταν ότι έπρεπε εκείνη την ώρα να προασπίσω το Δήμο Ελευσίνας. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, απευθύνθηκα στον Επίτροπο τον αρμόδιο, ο οποίος εδρεύει στο Περιστέρι. Του ανέλυσα την κρισιμότητα της υπόθεσης και έκανε αποδεκτό το αίτημα και νομιμοποίησε τη δαπάνη.

Την ίδια λοιπόν, στρατηγική στο πρώτο βαθμό εκδίκασης υπόθεσης, την έκαναν και για τους άλλους 3 υπαλλήλους. Τον κ. Δάλμα που ήταν στην ενέργεια τότε και τους δύο υπαλλήλους της πολεοδομίας. Ολοκληρώθηκε και ολοκληρώθηκε με αποσβεστική απόφαση του Επιτρόπου από το Περιστέρι. Επειδή η υπόθεση εκδικάστηκε, κάποιοι απηλλάγησαν. Κάποιοι όμως συνεχίζουν και αυτοί είναι οι υπάλληλοι να είναι κατηγορούμενοι.

Εγώ έκανα την αυτή σύμβαση για το ένα δικαστήριο που είναι καθ’ ύψος μεγαλύτερο, άρα το ποσό της αμοιβής είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και το έκανα για τρεις λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι αδιάλειπτα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους υπαλλήλους. Είναι μία υπόθεση που είναι πάρα πολύ σοβαρή, που τέλος πάντων οι δικαστές θα κρίνουν. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλείψεις, αλλά δεν είναι μόνο στο κρίσιμο σημείο των υπαλλήλων της Υπηρεσίας.

Δεύτερον, γιατί εμπλέκεται ο Δήμος Ελευσίνας και τρίτον και κυριότερο γιατί υπάρχουν αγωγές σε βάρος του Δήμου Ελευσίνας που αν καταδικαστούν οι υπάλληλοι, επειδή είναι προστιθέντες στην εκτέλεση της υπηρεσίας ο Δήμος Ελευσίνας πρέπει να καταβάλει τα χρήματα στους αιτούμενους με την αγωγή, την αποζημίωση για την ψυχική οδύνη.

Επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα έπρεπε να μας επηρεάσει είναι το γεγονός ότι οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση για έναν υπάλληλο πάνω από έξι μήνες σημαίνει και την αυτοδίκαιη απόλυση του από τον από τον χώρο της δημόσιας διοίκησης. Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό υπέγραψα τις συμβάσεις και αν ήμουνα Δήμαρχος σήμερα θα αναλάμβανα και την ευθύνη αυτήν να κάνω αυτό το γεγονός, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα με βάση το δίκαιο και την ηθική.

Εγώ σαν πολίτης και πρώην Δήμαρχος προτρέπω τον Δήμαρχο της πόλης, ο οποίος στη ρύμη του λόγου του είπε ότι και εγώ κατά το παρελθόν αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα με καταλογισμούς και χάρη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τους ανθρώπους που πήγαμε δεν πληρώσαμε, να κάνει ακριβώς αυτό το γεγονός. Να μεταβεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να νομιμοποιήσει αυτές τις δαπάνες, γιατί οποιαδήποτε άλλη θεωρία που ακούστηκε από κάποιους που έχουν θεσμική θέση, ότι μπορούμε να τα μοιράσουμε ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους, δεν πρόκειται ούτε για τραπέζι για να κάνουμε ρεφενέ, ούτε για να μας σκάσει μία μπάλα όταν ήμασταν μικροί και να βάλουμε όλοι από κάτι για να πληρώσουν. Προτρέπω λοιπόν και μπορώ να συμμετάσχω στη διαδικασία του Επιτρόπου, γιατί είναι ηθική υποχρέωση όλου του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως του οικονομικού διατάκτη να προστατεύσει όλη αυτή τη διαδικασία.

Το δεύτερο θέμα λοιπόν, που θα ήθελα να πω είναι το θέμα του Στρίφη. Είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε από το 2008-9 και ο οποίος κατέληξε με πάρα πολλές αντιδράσεις, υπερβολικές από τους ιδιοκτήτες στην περιοχή που ήθελαν δόμηση χωρίς σχεδιασμό για να μπορούν να χρησιμοποιούσουν τις ιδιοκτησίες τους και κατάφερε η προηγούμενη δημοτική αρχή να φέρει το έργο στο 97% περίπου.

Τι είναι αναγκαίο, να πάμε στο κτηματολόγιο, να πάρουμε έναν αριθμό πρωτοκόλλου, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία της πράξης εφαρμογής και της μεταγραφής. Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν, όλα αυτά τα 15 χρόνια το γεγονός του προεδρικού διατάγματος είναι οι άνθρωποι που θα πρέπει να ασχοληθούν με την πράξη μεταγραφής και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα για πολλαπλούς λόγους.

Η αναπτυξιακή πολιτική της περιοχής, λέει logistic και αυτό το μεγάλο έργο που έγινε από μία διοίκηση η οποία ήταν το 2002, ξεκίνησε και το οραματίστηκε, το τελείωσε η δικιά μου διοίκησε. Αυτή η διοίκηση λοιπόν έχει να πάρει εισφορά σε χρήμα, εισφορά σε γη και κυρίως πάρα πολύ ανταλλάξιμα οικόπεδα, τα οποία μπορεί να τα δώσει στους ενδιαφερομένους για logistics και να αποκτήσει χώρους στην Ελευσίνα, ή πράξεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Για το γήπεδο θα συμφωνήσω κ. Δήμαρχε με τον κ. Κριεκούκη. Μακάρι να μπορέσει ο Υπουργός Αθλητισμού να κάνει αυτή την ρηξικέλευθη σκέψη ότι μπορεί, γιατί ιδιοκτησιακά και το γήπεδο της Μαγούλας και υπάρχει ίσως στη Μαγούλα, και το λέω κ. Παπαγιάνναρε, γιατί έτσι νομιμοποιήσαμε και το κολυμβητήριο επειδή είναι παράνομο απολύτως εντός εισαγωγικών, να γίνει με το ειδικό καθεστώς της έκτακτης ανάγκης της Μαγούλας, να νομιμοποιηθεί. Αυτή είναι μια λύση που προτρέπω για να μπορέσουμε να την κάνουμε, όπως έγινε και στο κολυμβητήριο που δεν ξεκίνησε και ολοκληρώνεται μάλλον πάνω σε αυτό.

Λοιπόν τα πράγματα, δεν με ενδιαφέρει αν μπήκαν 100χιλ. παραπάνω, ή 100χιλ. λιγότερες. Εγώ έχω εκπεφρασμένη άποψη για το γήπεδο. Θεωρούσα ότι δεν ήταν απλώς επισκευές. Το γήπεδο πρέπει να είναι ανοιχτό το Σεπτέμβριο και κυρίως δεν μπορεί να αντέξει το Ρουμελιώτης όλες αυτές τις ομάδες. Θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στον κ. Μπάρδη  πάρα πολύ μεγάλο.

Ποιο; Ότι όλες οι ομάδες, αφού είναι το ίδιο στο ίδιο χώρο, στο τοπικό παίζουνε και δεν υπάρχουν γήπεδα με χόρτα, θα ζητήσουν κάποιες ομάδες να παίξουν και στο επάνω γήπεδο. Έτσι μπορεί να γίνει μία αποσυμφόρηση, άρα αυτό το θέμα νομίζω ότι έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί.

Το πρόβλημα της Μαγούλας είναι πολεοδομικό το ξέρετε. Στο Ρουμελιώτης είναι το θέμα του ΟΛΕ. Είναι είναι άλλο κομμάτι, το ξέρετε και εσείς και αυτό. Είναι το κομμάτι που δεν μπόρεσα να πάρω γιατί υπήρχε πρόβλημα με τη χερσαία ζώνη λιμένος, αυτό το 40% στο Ρουμελιώτης. Νομίζω ότι μπορεί να ξεκινήσει μία προσπάθεια.

Να τελειώσω λοιπόν με ένα θέμα το οποίο είναι παρωχημένο χρονικά και αφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Όσον αφορά το τμήμα πολιτικών οργάνων. Ασφαλώς ο κάθε Δήμαρχος έχει και τη διοικητική δυνατότητα να μεταθέτει και την ηθική πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα. Όμως για εμένα το τμήμα πολιτικών οργάνων ήταν, είναι και θα παραμείνει η ατμομηχανή του Δήμου.

Στη δικιά μου εποχή και νομίζω ότι δικαιούμαι να το πω. Η διαδικασία ήταν ότι οι υπάλληλοι λειτουργούσαν με τέτοια επάρκεια, με τέτοιο επαγγελματισμό που μπορούσαμε πολύ γρήγορα να στείλουμε τα χαρτιά, να τα παρακολουθούμε στην Αποκεντρωμένη, να μεταβαίνω εγώ ο ίδιος στην Αποκεντρωμένη, να ψάχνω εγώ ο ίδιος τους υπαλλήλους, να ψάχνουμε όλοι μαζί για να φέρουμε ένα φάκελο που λέγεται αναμόρφωση σε χρόνο πάρα πολύ μικρό και αυτό γινόταν χάρις στην προσπάθεια τη δικιά μου και στην προσπάθεια των υπαλλήλων.

Και το λέω αυτό γιατί οι ίδιοι αυτοί οι υπάλληλοι απέδειξαν με τη συμπεριφορά τους εδώ και 30 χρόνια ότι έχρηζαν τέτοιας εμπιστοσύνης, ώστε η θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να έχει μία περιοδικότητα εμφάνισης του αιρετού, πράγμα που υφίσταται και πολλοί καταχράστηκαν αυτό το δικαίωμα και δεν εμφανιζόντουσαν ποτέ.

Αυτό λοιπόν ήταν ένα γεγονός που εγώ οφείλω να το επισημάνω και βεβαίως υπάρχει μία διαδικασία που αφορά την ηθική, αλλά η ηθική μεταλλάσσεται αν μεταλλάσσεται ο άνθρωπος και αν περάσουν τα χρόνια και ελαχιστοποιούνται οι μνήμες από συμπεριφορές ανθρώπων και γεγονότα.

Και επειδή θα είμαι πάρα πολύ σύντομος ζήτησα να μιλήσω και υπήρξε μία επικοινωνία με την κα Πρόεδρο, η οποία με πήρε και μου είπε ελάτε να σας ενημερώσει ο Δήμαρχος. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να με ενημερώσει ο Δήμαρχος. Θα μπορούσα να τον είχα πάρει τηλέφωνο. Ήθελα να έρθω στο δημοτικό συμβούλιο. Μου είπε ότι κάποια θέματα ήταν σε εξέλιξη, όπως προηγουμένως ο κ. Δήμαρχος, προκαταβάλλοντας, ίσως βοήθησα και εγώ λίγο με την πίεση που άσκησα να προχωρήσουν και να γίνουν κάποια πράγματα και αυτό είναι μία διαδικασία στην οποία οφείλω να σας πω ότι θα είμαι κατ’ άλλους απών, άλλα θα είμαι παρών.

Και μεθαύριο θα στείλω επιστολή στον ΤΙΤΑΝΑ επειδή έληξε το χρησιδάνειο κ. Χρηστάκη και επειδή ο χώρος της νομαρχίας απέναντι δεν δεσμεύεται πλέον από την Περιφέρεια για να δημιουργηθεί κάποιος χώρος νομαρχιακός, περιφερειακός, όπως ήταν ο σχεδιασμός από το 2004, είναι τρανή ευκαιρία η πόλη να ζητήσει αυτό τον χώρο. Να γίνει ένα πάρκο, ένας πνεύμονας ζωής που χρειάζεται και έτσι με αυτό τον τρόπο να μετακινηθούν και αυτά τα κλουβιά με τα σκυλιά πού είναι μια πηγή μη υγιεινής.

Αυτά ήθελα να αναφέρω και θέλω να πω ότι κα Πρόεδρε δεν διακωμωδώ τον τρόπο που μιλήσατε για εμένα, γιατί καταλαβαίνω πόσο δύσκολο και πόσο αγχωτικό είναι να είσαι Πρόεδρος ενός δημοτικού συμβουλίου, που οι άνθρωποι που είναι εδώ αντιπαρατίθενται λέγοντας πράγματα που αφορούν διαχρονικά τι έγινε παλιά και τι θα γίνει μετά.

Εγώ όμως, είπατε μία αλήθεια ναι, εγώ παραιτήθηκα το 2019 από μία σταδιοδρομία, από μία εξέλιξη. Πράγμα που δεν νομίζω ότι θα το έκανε κανένας από τους παρευρισκόμενους για να τύχω της τιμής να γίνω Δήμαρχος Ελευσίνας, γιατί για εμένα ήταν μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου. Τώρα το 2023 για τους δικούς μου λόγους αποχώρησα. Είμαι παρών όποτε εγώ κρίνω όπως και κάποιοι άλλοι ήταν παρόντες στα μεγάλα προβλήματα της πόλης, χωρίς να είναι δημοτικοί σύμβουλοι και παρακολουθούσαν τα γεγονότα και συνέδραμαν στη λύση των προβλημάτων».

Γεωργόπουλος: Αυτήν τη συζήτηση θα μπορούσαμε να την είχαμε κάνει τέσσερις μήνες πριν

Απαντήσεις σε όλα όσα ανέφερε ο Αργύρης Οικονόμου έδωσε ο Δήμαρχος Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος σε ένα ενωτικό κλίμα, ξεκαθάρισε πως ο πρώην Δήμαρχος πρέπει να βοηθάει όταν τον έχει η πόλη ανάγκη, ενώ πρόσθεσε πως η πόρτα του γραφείου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή.

«Καταρχάς εγώ ευχαριστώ για την παρουσία σου. Αυτό που πάντα κουβάλαγα μέσα μου Είναι ότι αυτή τη συζήτηση θα μπορούσαμε να την είχαμε κάνει τέσσερις μήνες πριν τουλάχιστον. Γιατί; Αυτή που κάνουμε τώρα, όχι με τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά μία συζήτηση βρε αδερφέ μπορούσαμε να την κάνουμε τέσσερις μήνες πριν. Είναι το μεγάλο μου παράπονο, γιατί καταρχάς δεν ήμουν ποτέ απέναντι σου και το γνωρίζεις. Να τα πούμε έτσι λίγο ξεκάθαρα τα πράγματα», σχολίασε ο Δήμαρχος και συνέχισε:

«Δεύτερον, έγινα Δήμαρχος πάλι εγώ. Δεν είχα καμία ενημέρωση το ξέρεις. Καμία ενημέρωση. Για αυτό λέω, για να γίνω συγκεκριμένος ότι αυτή την ωραία συζήτηση που απόψε ακούω θα μπορούσαμε να την είχαμε κάνει τέσσερις μήνες πριν. Όταν έρχεσαι καινούργιος, δεν έχει σημασία αν ήμουν οκτώ χρόνια πριν.

Όταν όμως έρχεσαι καινούργιος, υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις. Μου άρεσε που είπες αυτή τη στιγμή ειλικρινά ότι όποτε θέλεις θα έρχεσαι να τοποθετείσαι. Δεν είναι μόνο όποτε θέλεις, είναι όποτε χρειαστεί ο Δήμος Αργύρη, διότι γνωρίζεις πράγματα που ακόμα σήμερα εμείς δεν γνωρίζουμε. Άρα η ηθική υποχρέωση και ειλικρινά νομίζω ότι έκανες λάθος όταν παραιτήθηκες το ίδιο βράδυ των εκλογών.

Δεν θα προχωρήσω παραπέρα, θεωρώ ότι ήταν λάθος σου, διότι εκείνη την ώρα απεμπόλησες το πιο σημαντικό που υπήρχε, την εμπιστοσύνη του κόσμου μερίδας του κόσμου στο πρόσωπό σου. Εκείνη τη στιγμή, σκέψου το μη μου απαντήσεις τώρα. Είσαι  δικαστικός και είμαι γιατρός, σκέψου το όμως. Απεμπόλησε σε εκείνη τη στιγμή την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό σου.

Και από την άλλη άφησες μία νέα δημοτική αρχή που ερχότανε απληροφόρητη εντελώς.

Όπου και να πηγαίναμε, δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε να σας πούμε. Τι να κάναμε, ακόμα και σήμερα, και τολμώ να πω και μιας και είναι ο Δημήτρης ο Τσάτσης εδώ. Όταν πήγαμε μαζί για να δούμε τους χώρους του Arkopolis, με πληροφόρησε ότι υπάρχει και κονδύλι για τον τοίχο; Και σύμβαση.

Ποιος το γνωρίζει; Ουδείς! Ο Δημήτρης μου το είπε. Και του λέω για ξαναπές το Δημήτρη αυτό. Λοιπόν δεν το λέω με παράπονο. Ήμασταν ο Χρήστος, ο Δημήτρης, ο Δημήτρης, ήμασταν όλοι εκεί. Λοιπόν εν πάση περιπτώσει θέλω να πω το εξής, για να επανέλθω Αργύρη μου, πρώην Δήμαρχε, γιατί και εμένα πρώην με λέγανε μέχρι να ξαναγίνω, δεν το λέω υποτιμητικά και έτσι είναι. Για να επανέλθω σε αυτό που έβαλες ότι αφορά τα δικαστήρια για τους για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

Είναι κάτι που δυστυχώς το βίωσα εγώ εκείνη την περίοδο και στην Περιφέρεια Αττικής, όταν ήμουν περιφερειακός. Αν θυμάσαι, πιθανό να μην το θυμάσαι, οφείλω να το επαναλάβω. Προεκλογικά είχα δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι εγώ στην πορεία μου ως Δημάρχου δεν πρόκειται ποτέ να δώσω εντέλλεσθε. Δεν το έλεγα για το συγκεκριμένο θέμα, το έλεγα γενικά και για αυτό εδώ μέσα είχα αναφέρει σε κάποιο συμβούλιο ότι το 1999 με τους σεισμούς έκανα μία αντίστοιχη ενέργεια και βρέθηκα κατηγορούμενος.

Τον κόσμο πήγα να βοηθήσω τότε που είχαν πέσει τα σπίτια στην Ελευσίνα. Το θυμάστε το 99 είχαμε και έναν νεκρό έξω από το νοσοκομείο αν θυμάμαι καλά, ή κάπου εκεί γύρω και  όμως βρέθηκα κατηγορούμενος. Αθωώθηκα στο τέλος γιατί υπήρχε επιστολή της Υπουργού, της κα Βάσως Παπανδρέου, τότε να κάνω αυτό το οποίο έκανα. Δεν με αθώωσε ο Επίτροπος.

Η απόφαση της Υπουργού εγγράφως και είπα ότι εγώ από τότε, ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι οπουδήποτε και να υπηρετήσω, ότι και να είναι αυτό εντέλλεσθε δεν θα βάλω και το είπα και στους ίδιους τους ενδιαφερομένους. Δεν κρύφτηκα από κανέναν. Εν ολίγοις δεν θέλω να κουράσω αυτά ήθελα να πω και ένα τελευταίο.

Είπες σωστά ότι η ατμομηχανή του Δήμου είναι το τμήμα πολιτικών οργάνων. Για εμένα, δεν απολογούμαι είναι. Για μένα πριν από αυτό όμως, αλίμονο στο Δήμο που δεν έχει τεχνική υπηρεσία, διότι αν ένας Δήμος δεν έχει, για εμένα είναι ακρογωνιαίος λίθος η τεχνική υπηρεσία. Εάν ένας Δήμος δεν έχει τεχνική υπηρεσία, τι να τα κάνω τα όργανα που δεν θα έχουν πάνω σε τι να δουλέψουν.

Για εμένα είναι μία προσωπική μου άποψη και προκύπτει από την πρότερη μου εμπειρία μεγάλη ή μικρή δεν έχει σημασία. Κλείνω εδώ, δεν θα σας ταλαιπωρήσω άλλο. Η πόρτα του γραφείου μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει, διότι να θυμίσω ότι δεν γίνεται κανείς Δήμαρχος για να κάνει κακό στην πόλη.

Υπάρχουν άλλοι που πέτυχαν περισσότερα, άλλοι λιγότερα, δεν έχει σημασία, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που κατεβαίνει για Δήμαρχος με σκοπό να κάνει κακό στην πόλη. Μακριά από εμένα. Για αυτό λοιπόν, όχι μόνο όταν αποφασίσεις εσύ, αλλά και όταν το χρειάζεται η πόλη οφείλεις να είσαι παρών, όχι σε εμένα, στην πόλη. Όπως και εγώ αυτό το έκανα χρόνια και οφείλω να το κάνω και τώρα θα φύγω πάλι από εδώ. Δεν θα αποστασιοποιηθώ. Δεν είναι ηθικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγνώμη αν σας ταλαιπώρησα.

Οικονόμου: Ενημέρωση υπήρξε 

Ο κ. Οικονόμου ξαναπήρε το λόγο προκειμένου να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στο κομμάτι της ενημέρωσης.

«Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ενημέρωση υπήρξε. Εγώ όταν παραιτείται κάποιος από τα καθήκοντά του αναθέτει στους Αντιδημάρχους του να κάνουν την ενημέρωση στο επίπεδο των αντιδημάρχων, γιατί αυτό πρέπει να γίνει για ένα συγκεκριμένο τμήμα ξεχωριστά. Κατά συνέπεια, αυτό που λέτε κ. Δήμαρχε για το γήπεδο και τον τοίχο, ο οποίος είναι 50χιλ. που πήραμε από τους δομή των Ουκρανών για να μπορούμε να φύγει όλο το Lidl να φαίνεται όλη αυτή η διαδικασία. Αυτό λοιπόν υπήρχε μέσα σε ένα στικάκι που σας παραδόθηκε.

Παραδόθηκε σε εσάς, παραδόθηκε στην τεχνική υπηρεσία. Επειδή λοιπόν όλα αυτά παραδόθηκαν, θέμα ενημέρωσης δεν υπάρχει και λέω συγκεκριμένα στη δικιά μου, όταν λήγει η θητεία, ή με το βίαιο τρόπο που επέλεξα εγώ να τη λύσω, υπάρχει ένας νέος Δήμαρχος που είναι ο κ. Βιλλιώτης, με τον οποίο έχετε και άριστες σχέσεις, ο οποίος θεωρώ ότι καθ’ ολοκληρία σας ενημέρωσε. Εγώ όποτε μου ζητήθηκε η βοήθεια, δεν αρνήθηκα ποτέ και τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς που υπηρετούν δίπλα σας σήμερα σε θέσεις, γνωρίζουν κάποια συγκεκριμένη στρατηγική. Φυσικά και κανένας δεν μπορεί να είναι απών όταν έχει περάσει, έχει δοκιμαστεί, έχει δουλέψει και έχει στεναχωρηθεί, ή έχει ευχαριστηθεί, γιατί πάνω από όλα και τα αξιώματα και όλα αυτά, υπάρχει μια πόλη που έχει ανάγκη και για αυτό είσαστε όλοι εσείς εδώ».

Γεωργόπουλος για το περιβόητο στικάκι

Σε εκείνο το σημείο μετά τα όσα είπε στην διευκρίνιση του ο πρώην Δήμαρχος ο κ. Γεωργόπουλος πήρε ξανά το λόγο για να πει με τη σειρά του κάποια πράγματα σχετικά με το γεγονός ότι Δήμαρχος μετά την παραίτηση του κ. Οικονόμου, ήταν ο κ. Βιλιώτης, ενώ αναφέρθηκε και ο ίδιος στο περιβόητο στικάκι.

«Συγγνώμη που γίνεται μία μεταξύ μας συζήτηση, αλλά είναι σωστή. Ήθελα να πω το εξής: Και έχω ευχαρίστησε επανειλημμένα τον Νίκο το Βιλιώτη διότι πράγματι ότι γνώριζε, προσπαθούσε να σταθεί δίπλα, όμως δεν τα γνώριζε όλα.

Δεν τα γνώριζε ειλικρινά, εδώ είναι ο κ. Βιλιώτης. Δεν τα γνώριζε όλα. Ήξερε τα λίγα. Σε ότι αφορά δε ένα φημισμένο στικάκι, μου το παρέδωσε ο κ. Μαυρογιάννης πολύ αργά από την τεχνική υπηρεσία, το οποίο το παρέδωσα άμεσα ως όφειλα στην τεχνική υπηρεσία. Αλλά αυτό το νέο το έμαθα από τον Δημήτρη την Παρασκευή. Όμως ότι είπα ισχύει, πρέπει να μιλάμε, πρέπει να συνεννοούμαστε για εμένα».

 

 

Σχετικά άρθρα