Αρκετή συζήτηση έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου όπου έλαβε χώρα η κουβέντα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν: Έγκριση της 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Ασπροπύργου. Στο θέμα αν και ψηφίστηκε ομόφωνα, υπήρξαν ερωτήματα, καθώς ουσιαστικά η αναμόρφωση αφορούσε την τοποθέτηση νέων αιθουσών στο νηπιαγωγείο της Νέας Ζωής.
Αρχικά η συζήτηση ξεκίνησε από την διαδικασία των ερωτήσεων με τον Αλέξανδρο Μυλωνά να ζητά το λόγο και να ρωτά τι αφορά ο κωδικός 74399. Από τη πλευρά του ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας Φίλιππος Πάνος στην απάντησή του είπε πως ο κωδικός αφορά την διαμόρφωση χώρου από την τεχνική υπηρεσία στο 7ο δημοτικό σχολείο.
Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωάννης Ηλίας τόνισε πως στο νηπιαγωγείο της Νέας Ζωής θα μπουν κάποιες αίθουσες, όπου υπάρχει και χώρος του Δήμου και θα γίνει η διαμόρφωσή του.
«Το 7ο νηπιαγωγείο, μάλλον το νηπιαγωγείο στη Νέα Ζωή είχε ζητήσει κάποιες αίθουσες για τη στέγασή τους. Της είχε ζητήσει από πέρσι τον Σεπτέμβρη. Πέρσι δεν της έβαλαν. Εμείς σαν διοίκηση κρίνουμε ότι πρέπει να βάλουμε τις αίθουσες εκεί, τις αίθουσες που ζήτησε το 7ο νηπιαγωγείο και προχωράμε στη διαμόρφωση του χώρου δίπλα στο δημοτικό σχολείο της Νέας Ζωής, το 7ο.
Υπάρχει κάποιος χώρος του Δήμου και προχωράμε στη διαμόρφωση αυτού του χώρου για να τοποθετηθούν οι καινούργιες αίθουσες. Αυτό είναι.
Ο νόμος προβλέπει να είναι ξεχωριστά, αυτή τη στιγμή συστεγάζονται. Θα υπάρχει κάτι κοινό. Θα υπάρχει κοινή πόρτα και ορισμένα άλλα πράγματα κοινά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήγησε πως πέρυσι το Καλοκαίρι είχαν ήδη μπει τρεις αίθουσες στο νηπιαγωγείο της Νέας Ζωής, ωστόσο ο ίδιος δεν γνωρίζει αν χρησιμοποιήθηκαν από το νηπιαγωγείο ή από το δημοτικό.
Ο Δήμαρχος στην απάντησή του είπε τα εξής:
«Ορισμένες αίθουσες είχαν μπει. Είχε υπάρξει, το γνωρίζετε καλά κάποιο πρόβλημα χώρου, δηλαδή οι δάσκαλοι είπαν εκεί πέρα ότι εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε τα αυτοκίνητα απέξω. Υπήρχε χώρος, ψάχναμε για χώρο τότε μάλιστα και εγώ είχα προσφερθεί για κάτι. Υπήρξε χώρος δημοτικός, δίπλα από στο σχολείο υπάρχει δημοτικός χώρος και κρίναμε ότι έπρεπε εκεί να μπουν.
Εκτός των δύο αιθουσών που είχαν μπει εκεί, είχε δοθεί και μία αίθουσα που είχε παραχωρηθεί από το δημοτικό. Δηλαδή το νηπιαγωγείο λειτουργούσε με χώρους που θα παραχωρούσε το 7ο δημοτικό. Από εκεί και πέρα ζήτησε η πρωτοβάθμια και το νηπιαγωγείο της Νέας Ζωής, ζήτησε καινούργιες αίθουσες, και για να αποφύγουμε και το φαινόμενο της μετακίνησης των παιδιών στα νηπιαγωγεία της πόλης, πράγμα που το ζήτησαν και οι κάτοικοι εκεί και κυρίως η διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου μαζί με την νηπιαγωγό σε επίσκεψη που μου έκαναν, ζήτησαν αν είναι δυνατόν να μην μετακινούνται τα παιδιά στα άλλα νηπιαγωγεία της πόλης μας.
Και πραγματικά να σας πω και το φαινόμενο ότι υπήρχαν νηπιαγωγεία στα οποία είχαν πάει Ρομά παιδιά που είχαν διαμοιραστεί στα νηπιαγωγεία της πόλης, που οι νηπιαγωγοί ήρθαν και μου είπανε ότι από τα 15 παιδιά ερχόντουσαν μόνο δύο, τρία, τέσσερα. Κρίναμε ότι θα έπρεπε να βάλουμε αυτές τις αίθουσες για να λειτουργήσει εκεί και το νηπιαγωγείο. Εκεί έγκειται η αναμόρφωση».